energetika 2017Tradicionalno  medjunarodno savetovanje Saveza energetičara  održaće se krajem marta (28-31) na Zlatiboru. Ovogodišnji skup  istaknutih stručnjaka iz Srbije, regiona, Evrope i sveta pobudjuje posebnu pažnju, kako zbog  korenitih promena unutar energetike, sve prisutnijeg  širenja delatnosti energetskih kompanija na nove delatnosti, tako i zbog turbulentnih promena na globalnom i regionalnom nivou u medjunarodnim odnosima i izazovima koje te promene nameću.

Savez energetičara je najstarija strukovna organizacija u Srbiji, počev od pojave parnih mašina postoje pod različitim nazivima okupljanja stručnih ljudi i nastojanja da se usavršava i napreduje. Postoji čak tvrdnja da su energetičari najstariji zanat na svetu, nastali sa prvim čuvarima vatre u pećinama.
Ugled koji je Savez energetičara stekao, posebno redovnim godišnjim skupovima poput predstojećeg na Zlatiboru, prerastao je u svojevrsnu referencu, imati stručni rad na takvom skupu je na neki način ponos i potvrda stručnosti, legitimacija za naučnu i stručnu poziciju od kompanije do profesure na fakultetu. Otuda je razumljiv veliki interes i uloženi trud  učesnika – ove godine pripremljeno je 12o stručnih radova, a organizuju se panel prezentacije i diskusije o najsavremenijim temama energetike.

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin